
-
Priprema30 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Uživajte u savršenom spoju svježine i okusa uz domaći sushi s tunom, zelenom salatom i krastavcem. Jednostavan recept koji će vam otkriti tajne pripreme savršene sushi riže, kremaste tunjevine s blagim wasabijem i idealnog rolanja norija. Ovaj sushi je lagan, zdrav i spreman za samo 40 minuta — savršen za romantičnu večeru ili druženje s prijateljima.
Sastojci
Koraci
Rižu isperite više puta u hladnoj vodi dok voda ne postane bistra.
Stavite rižu u šerpu, dodajte 200 ml vode. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Zatim stavite na kolo.
Kada voda provri, smanjite temperaturu na najnižu i kuhajte 10 minuta bez otvaranja poklopca.
Skinite s kola i ostavite poklopljeno još 10 minuta.
U manjoj posudi pomiješajte rižino sirće, šećer i so dok se sve ne rastopi. Dodajte ovu smjesu u skuhanu rižu i lagano promiješajte. Pustite da se riža potpuno ohladi prije upotrebe.
U manju zdjelu dodajte ocijeđenu tunu, majonezu, wasabi i soja sos. Izmiješajte.
Na kuhinjsku površinu stavite plastičnu foliju pa na nju list norija.
Rasporedite 1/2 ohlađene sushi riže na nori. Lagano pritisnite prstima (možete ih malo navlažiti).
Zatim stavite listove zelene salate, štapiće krastavca i 1/2 tune.
Pažljivo zarolajte koristeći foliju kao pomoć. Pritisnite da rolnica dobije čvrst oblik. Postupka ponovite još jednom.
Isijecite vlažnim nožem na komade i poslužite.
Domaći sushi sa tunom, zelenom salatom i krastavcem
Sastojci
Follow The Directions

Rižu isperite više puta u hladnoj vodi dok voda ne postane bistra.

Stavite rižu u šerpu, dodajte 200 ml vode. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Zatim stavite na kolo.

Kada voda provri, smanjite temperaturu na najnižu i kuhajte 10 minuta bez otvaranja poklopca.

Skinite s kola i ostavite poklopljeno još 10 minuta.

U manjoj posudi pomiješajte rižino sirće, šećer i so dok se sve ne rastopi. Dodajte ovu smjesu u skuhanu rižu i lagano promiješajte. Pustite da se riža potpuno ohladi prije upotrebe.

U manju zdjelu dodajte ocijeđenu tunu, majonezu, wasabi i soja sos. Izmiješajte.

Na kuhinjsku površinu stavite plastičnu foliju pa na nju list norija.

Rasporedite 1/2 ohlađene sushi riže na nori. Lagano pritisnite prstima (možete ih malo navlažiti).

Zatim stavite listove zelene salate, štapiće krastavca i 1/2 tune.

Pažljivo zarolajte koristeći foliju kao pomoć. Pritisnite da rolnica dobije čvrst oblik. Postupka ponovite još jednom.

Isijecite vlažnim nožem na komade i poslužite.